Informatie voor jongere

Wil je je diploma halen en ben je op zoek naar een praktijkplek waar je juist ook aan de slag gaat met je persoonlijke ontwikkeling? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! 

Intake

Tijdens de intake bekijken wij met jou wat je vakinhoudelijk moet leren en waar je verbeterkansen liggen op persoonlijke ontwikkeling. Dit zetten wij op papier, zodat jouw inhoudelijke- en gedragsdoelen duidelijk zijn. Uiteraard maken wij ook mee dat dit tijdens de intake nog niet duidelijk is. Geen nood! Je bent niet de eerste en ook niet de laatste. Je ontdekt vast tijdens de eerste 4 stagedagen wat je wil gaan ontwikkelen! En dat is nog ruim op tijd om eraan te kunnen gaan werken! 

Wij willen jou graag leren dat JIJ impact hebt op je leven(sgeluk) en op het leven(sgeluk) van anderen. Om dit te leren besteden wij aandacht aan de volgende drie onderdelen:

1. Samenwerken

Samen met je mede stagegenoten werk je iedere dag in een team. We gebruiken hierbij een methode die helpt bij het leren samenwerken. Je begint je dag met een dagstart. Hierin vragen jij en je teamgenoten onder andere hoe het gaat. Daarna verdeel je met je team het werk. Ook spreek je met je team iedere dag teamdoelen op gedrag en inhoud af. Aan het einde van de dag sluit je met je team de dag af. Je evalueert samen hoe het is gegaan.

16ca66a4-dc09-4b07-b465-2651066fbb29

Naast het werk en de doelen bedenk je met je teamgenoten ook iedere dag een activiteit die jullie dag reuze leuk maakt. Dit varieert van een dansje doen tot pim-pam-pet en van flesjesvoetbal tot weerwolven. Wat zou jouw dag reuze leuk maken? 

2. Vertrouwen

Om te kunnen samenwerken en ontwikkelen is vertrouwen in jezelf en in de ander belangrijk. Vanaf dag 1 bij ons gaan we hiermee aan de slag. Jij hebt de regie over jouw ontwikkeling. Wat wil jij?  Ieder mens heeft, zoals wij dat noemen, een vlekje. De één wat meer dan de ander. De één kan er wat beter mee omgaan dan de ander. Nou en. Jij leert bij ons dat vertrouwen in jezelf gaat over jezelf accepteren zoals je bent. Je gaat ook aan de slag met vertrouwen geven aan een ander. 

3. Ontwikkelen

Bij La Vie en Rose geloven wij dat iedereen talenten heeft. De kunst is deze te ontdekken. Samen met jou gaan wij hier naar op zoek. "Wie ben ik? Wat wil ik? Waar geloof ik in? Waar sta ik voor?" wezenlijke vragen voor ieder mens. Ook lastige vragen, want wie ben je nu eigenlijk? Ben je een onafhankelijk individu of bepaal je of je "voldoet" door te bepalen hoe anderen vinden dat je het doet. Uiteraard gaan we ook aan de slag met je vakinhoudelijke ontwikkeling.

Pietjepuk

In jouw ontwikkeling sta jij centraal. Wij helpen je met vragen en allicht her en der een zetje. Het enige wat jij moet doen is willen. Want, dat kunnen wij niet voor jou doen. Je kunt nu eenmaal niet willen voor een ander!

Meer weten? Stuur een mail met hierin je:

  • naam
  • leeftijd
  • opleiding
  • stageperiode
  • stagedag(en)