Informatie voor leerbedrijf

Wil je binnen je goedgekeurde leerbedrijf aan de slag met een team stagiaires? Wil je hierin specifiek aandacht besteden aan samenwerken op basis van vertrouwen en authenticiteit? Dan kunnen wij jou helpen.

Kennismaken

Wij zijn heel nieuwsgierig wat jouw bedrijf doet en wat jullie missie is ten aanzien van (kwetsbare) jongeren. Tijdens een kennismakingsgesprek horen wij hier graag over. Ook zijn we benieuwd naar jullie ervaringen en waarom jullie aan de slag willen met onze methode. Uiteraard maken wij graag kennis met jullie praktijkbegeleider(s). Hierdoor komen we vast tot een aanpak die bij jullie past!

Samenwerken

Hoe meer leerbedrijven bewust aan de slag gaan met (kwetsbare) jongeren hoe groter de kans dat deze groep een mooie toekomst wacht. Wij weten vanuit eigen ervaring dat de begeleiding de benodigde ervaring vergt. Het brengt ook veel voldoening en zingeving. Voor bedrijven met een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) beleid is investeren in de juiste begeleiding en hierdoor in een betere toekomst voor deze jeugd logisch. En met deze bedrijven werken wij graag samen. En dan met de nadruk op samen. Een training op maat of coaching on the job is vaak niet afdoende. Voor ons is "samen", sparren op die momenten dat het nodig is. Wij delen graag onze ervaringen, zodat een drempel om de begeleiding aan te gaan, een glijbaan wordt!
sbblogo

Vertrouwen

"Authenticiteit en vertrouwen, daarop kun je waardering en trots bouwen". Klinkt logisch. Ervaring leert dat het niet altijd makkelijk is om voor elkaar te krijgen. Praten over gedrag op een constructieve wijze is nog een hele kunst. Voor het ontwikkelen van samenwerken op basis van vertrouwen en authenticiteit gebruiken wij Trust Tuner.  Dit hulpmiddel maakt visueel in hoeverre de randvoorwaarden voor deze manier van samenwerken zijn ingevuld. Dit is een voorbeeld van wat wij aandragen om als leerbedrijf zelfvertrouwen te ontwikkelen in de begeleiding. Vanuit wederzijds vertrouwen ontwikkelen wij samen met jullie het maatwerk ontwikkelplan voor jouw leerbedrijf. 

Ontwikkelen

Hoe meer diverse leerbedrijven, hoe beter de methode zal worden. Wij geloven dat iedereen altijd iets kan ontwikkelen, wij dus ook. Als je kiest voor onze methode, kies je voor meer dan een training op inhoud. Ook jullie zelf zullen aan de slag moeten. En wie weet wordt jouw hele bedrijf er uiteindelijk wel beter van!

Meer weten? Stuur een mail met hierin:

  • je vraag
  • bedrijfsnaam en branche
  • tijdsindicatie wanneer je eventueel aan de slag wil

Uiteraard is het kennismakingsgesprek geheel vrijblijvend.